تلاش ارتش پاکستان برای حضور امریکا در جنگ افغانستان

کابل- ایرنا- یک رسانه پاکستانی به نقل از منابع خود در ارتش مدعی شد ارتش این کشور در تلاش است تا دوباره پای آمریکا را به جنگ در افغانستان باز کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ رسانه پاکستانی «دراپ سایت نیوز» با انتشار گزارشی مدعی شد ارتش این کشور در حال بررسی آغاز یک عملیات نظامی گسترده علیه گروه‌های مرتبط با داعش در افغانستان است؛ حرکتی که به گفته منابع آگاه با هدف جلب حمایت مجدد آمریکا و تبدیل آن به یک متحد و شریک ضدتروریسم در منطقه انجام می‌شود.

این گزارش افزوده است: منابع آگاه می‌گویند اسلام‌آباد، عملیات احتمالی خود در افغانستان را با این استدلال که این عملیات علیه گروه‌های مرتبط با داعش است که به انجام حملات تروریستی در پاکستان و خارج از آن متهم شده‌اند، راهی برای متقاعد کردن آمریکا به ازسرگیری روابط امنیتی نزدیک با پاکستان می‌داند. «دراپ سایت» نیوز همچنین تأکید کرد افزایش تنش‌ها با افغانستان ممکن است به نتیجه دلخواه ارتش پاکستان نرسد، زیرا دونالد ترامپ پیش‌تر خروج آمریکا از منطقه را در اولویت سیاست خارجی خود قرار داده است.

به پیامدهای جنگ احتمالی بیندیشید!

دراپ سایت نیوز افزود طرح ژنرال منیر برای گسترش درگیری‌ها به افغانستان، نگرانی‌هایی را در میان برخی مقامات پاکستانی برانگیخته است، زیرا آنان نسبت به تمایل قدرت‌های خارجی برای درگیر شدن دوباره در این منطقه تردید دارند. یکی از منابع آگاه گفت: این جنگ برای منطقه ویرانگر خواهد بود؛ جنگ نه‌تنها منجر به تلفات گسترده در میان سربازان پاکستانی و غیرنظامیان افغان می‌شود، بلکه می‌تواند آسیای جنوبی را بیش از پیش بی‌ثبات کند و جهان غرب را وارد یک درگیری بزرگ‌تر نماید.

کشاندن پای آمریکا به جنگ احتمالی چگونه شکل خواهد گرفت؟

این رسانه افزود ارتش پاکستان در محافل عمومی از طرح‌های کوچک ضدتروریستی در افغانستان صحبت کرده است، اما منابع آگاه می‌گویند در واقع برنامه‌های آن‌ها شامل عملیات‌های گسترده‌تر، از جمله حملات هوایی و نفوذ نظامی عمیق به خاک افغانستان است. مقامات ارشد دولتی که به شرط ناشناس ماندن با دراپ سایت نیوز گفتگو کرده‌اند، اظهار داشتند که ژنرال منیر قصد دارد حضور جنگجویان داعش در افغانستان را به‌عنوان بهانه‌ای برای این عملیات معرفی کند و از این طریق آمریکا را به همکاری نظامی با پاکستان و ارائه کمک‌های تسلیحاتی ترغیب کند. گفته می‌شود که سفر اخیر وی به پیشاور، برای آماده‌سازی این عملیات و تقویت روحیه فرماندهان نظامی بوده است.

رهبری نظامی پاکستان همچنین تلاش کرده است داعش شاخه خراسان را به‌عنوان یک مشکل منطقه‌ای و حتی تهدیدی برای آمریکا معرفی کند، به امید اینکه حمایت واشنگتن را جلب کند. در آگوست ۲۰۲۴، «ساهیر شمشاد میرزا» رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان، در سخنرانی خود در یک اندیشکده بریتانیایی، همین تهدید را مطرح کرد.

وی گفت: دولت طالبان در افغانستان نتوانسته به تعهدات خود در توافقنامه دوحه عمل کند، به‌ویژه در زمینه کنترل گروه‌های تروریستی، ایجاد حکومتی فراگیر و حمایت از حقوق زنان و بشر.

میرزا افزود: ما به‌شدت نگران استفاده از خاک افغانستان برای انجام حملات تروریستی علیه پاکستان هستیم. مناطق فاقد حاکمیت اکنون در اختیار تحریک طالبان پاکستان و سایر سازمان‌های تروریستی بین‌المللی است. این ژنرال ارشد پاکستانی همچنین هشدار داد عدم تعهد طالبان به مبارزه با تروریسم ممکن است زمینه را برای رشد بیشتر گروه‌هایی مانند داعش فراهم کند و حتی تهدیداتی مشابه حملات ۱۱ سپتامبر را ایجاد نماید.

مقامات پاکستانی اعلام کرده‌اند که سخنرانی ژنرال میرزا، بخش اصلی تلاش‌های ارتش برای متقاعد کردن آمریکا به بازگشت به منطقه بوده است. رهبران نظامی پاکستان در طول یک سال و نیم گذشته، بارها از کشورهای غربی خواسته‌اند که حمایت بیشتری از تلاش‌های پاکستان برای مقابله با گروه‌های افراطی در افغانستان ارائه دهند.

علاوه بر طرح‌های نظامی در افغانستان، ارتش پاکستان عملیات‌های ضدتروریستی را در داخل کشور و به‌ویژه در خیبر پختونخوا انجام داده است.

این اقدامات در بحبوحه افزایش خشونت‌ها در مرز افغانستان و پاکستان صورت می‌گیرد، از جمله حمله هوایی دسامبر ۲۰۲۴ توسط نیروی هوایی پاکستان که منجر به کشته شدن دست‌کم ۴۶ نفر، از جمله زنان و کودکان شد.

پایان پیام/

۰ Persons

اخبار مرتبط

Your Comment

You are replying to: .